2023 Yılında 65 Yaş Kartı Başvuru Yöntemi ve Ücreti

65 yaş kartı başvuru işlemini yaparak, bu yaşın üzerindeki bireyler indirimli ya da ücretsiz seyahat imkanlarından yararlanabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin birçok alanda geçerli kıldığı ve özellikle ESHOT otobüslerinde popüler olan 65 yaş kartı almak için yapılması gerekenleri açıklayacağız. Emekli kişilere ciddi bir seyahat avantajı sağlayan bu kartı kullanmaya başlamak için gerekli olan şartlara değineceğiz.

İzmir’de ikamet eden ve 65 yaşını dolduran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, belediyenin özel imkanlarından yararlanmak için özel bir kart çıkarıyor. Şehir içi ulaşımını oluşturan otobüs, metro, banliyö ve vapur hizmetlerinde geçen bu kart ile yaşlı bireyler ücretsiz gezi sağlıyor. Üstelik herhangi bir koşul ya da saat sınırlaması bulunmuyor. Sabah 06:00’da başlayan ilk seferden gece 24:00’a kadar devam eden tüm toplu taşımalarda geçerlidir. Peki ama 65 yaş kartı başvuru işlemi nereye yapılır? Başvuru ücreti 2023 yılında ne kadar? Sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar…

65 yaş kartına başvurmak için gerekenler:

  • Son altı aylık periyotta çekilmiş vesikalık fotoğraf (1 adet)
  • Nüfus cüzdanının aslı
  • Nüfus cüzdanının 1 fotokopisi

65 Yaş Kartı Başvuru Yöntemi 2023

65 yaş kartına başvurmak çok basit. ESHOT kurumunun web sitesine girerek buradan işlem gerçekleştiriliyor. En pratik yöntem internet sitesi üzerinden başvuru yapmaktır. Ama internet kullanımı olmayan 65 yaş üstü kişiler, belediyenin belirttiği yerlere giderek elden başvuru da gerçekleştiriyor. İşte 2023 yılının 65 yaş kartı başvuru merkezleri…

65-yas-karti-basvuru-1
65 Yaş Kartı Başvuru

2023 yılında 65 yaş üstü kişiler kart almak için aşağıdaki yerlere başvuru yapabilir:

  • Konak Elektronik Kartlar Şube Müdürlüğü
  • Katlı Otopark altı 65 yaş Kart Başvuru Merkezi
  • Bostanlı 65 yaş Kart Başvuru Merkezi
  • Fahrettin Altay 65 yaş Kart Başvuru Merkezi
  • Bornova 65 yaş Kart Başvuru Merkezi
  • Hilal 65 yaş Kart Başvuru Merkezi
  • Üçyol 65 yaş Kart Başvuru Merkezi

Yukarıdaki merkezlerden başvuru işleminizi yapabilirsiniz. Daha pratik başvuru yönteminin ESHOT sitesi olduğunu unutmayın. Telefon ya da bilgisayarınızdan çok basit işleminizi tamamlayabilirsiniz.

65 Yaş Kartı Başvuru Merkezleri

İzmir genelinde 65 yaş kartını almak için çok sayıda başvuru merkezi var. 2023 yılında Konak, Katlı Otopark, Bostanlı, Fahrettin Altay, Bornova ya da Hilal kart başvuru merkezlerinden işleminizi gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca Üçyol semtinde de bir adet kart başvuru noktası bulunuyor. Buranın haricinde başka bir yer işlem kabul etmiyor. Ayrıca kartı alacak kişiler başvuruya gitmeli. Yakınları ya da akrabaları bu işlemi gerçekleştiremez.

65 Yaş Kartı Başvuru Ücreti 2023

İzmir’de yaşayan ve 65 yaş üstü olan bireylerin en sık araştırması “65 yaş kartı başvuru ücreti 2023 yılında ne kadar oldu?” yönünde beliriyor. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda bir açıklama yaptı. O açıklamaya göre 65 yaş kartlarından herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yani kısaca bu kart tamamen bedava ve belediyenin yaşlı vatandaşları için bir hediyesi. Ancak her sene yenilenmesi gerektiği de unutulmamalıdır.

65 Yaş Kartı Başvuru Sorgulama 2023

Kart başvuru merkezlerine yaptığınız 65 yaş kartı başvurularının sonuçları ortalama 7 ila 15 gün içerisinde açıklanıyor. Başvuru sorgulama ekranına ESHOT web sitesinden ulaşabiliyorsunuz. Buradan kimlik bilgilerinizi girerek başvuru sürecini takip edebilirsiniz. Olumlu sonuçlanması halinde kartınızı SHOT merkezlerinden temin edebiliyorsunuz. Olumsuz sonuçlanma durumunda ise sebebini öğrenmek için ESHOT numarasını çeviriniz. Sizlere iyi günler ve keyifli yolculuklar dileriz.

İlginizi çekebilir: Türkiye’de Olmayan Ürünler 2023 | En İyi Ürün Fikirleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

En Çok Okunan Yazılar