2024 Yılında Yapılacak Az Sermayeli İşler | Az Bütçeli 10 İş Fikri

Ülke genelinde yaşam koşullarının pahalanması sebebiyle iş yeri açmak isteyenler “2023 yılında yapılabilecek az sermayeli işler neler?” araştırması yapıyor. Bir iş kurmak eğer en az maliyetler ile mümkün olduğunda kişiler için daha cazip geliyor. Ortalama 100 bin TL altındaki sermayeli iş fikirleri için az sermayeli demek mümkün. Örneğin bu rakamlara çok rahat pilates salonu, pilav büfesi veya petshop açmak mümkündür.

İş yeri açmak isteyen ama bütçesi 50 bin TL ile 100 bin TL olan kişiler için az sermayeli işler listesi oluşturduk. Siz de bunların arasında kendi niteliklerinize en uygun olanı seçerek ticari hayata atılabilir ve gelir elde etmeye başlayabilirsiniz. İşte detaylar…

2024 Yılında Yapılacak Az Sermayeli İşler Önerisi

Günümüzde 75,000 TL – 125,000 TL arası rakamlar düşük ve alt bir sermaye olarak gelebilir sizlere. Ancak çoğu kişi bu rakamlar ile kurduğu işler sayesinde düzenli ve yüksek gelirler elde ediyor. Önemli olan doğru işi doğru yerde yapmak. Sadece fikri ve sermayeyi bir araya getirmek yetmez. Açılacak yer, arz talep oranları ve işin yapılış kalitesi gibi parametreler de önemlidir zira. Aşağıda 10 iş fikri bulacaksınız. Yapabileceğinizi düşündüğünüz sektör için kapsamlı bir araştırma yaparak girişim başlatabilirsiniz.

2024 yılı için (75,000 TL – 125,000 TL arası) az sermayeli iş fikirleri listesi:

  • Pilav üstü döner büfesi
  • Balık yemi dükkanı
  • Petshop
  • Pilates salonu
  • El Örgü işleri salonu
  • Erkek berberi
  • İnternetten ikinci el ürün satışı
  • İkinci el kitapların satıldığı sahaf yeri
  • Köfte ekmek arabası
  • Ekmek arası balık dükkanı
az-sermayeli-isler-1
Az Sermayeli İşler

Pilav Büfesi: Az Sermaye İle Çok Kazanç İmkanı

Çoğu insan için pilav üstü tavuk ya da et döner satmak basit ve az kazançlı bir iş gibi gelir. Ancak doğru yapıldığında aylık gelir oranları 50 bin TL ile 80 bin TL arası bir tutar mümkündür. Üstelik dükkan açmak için çok bir sermayeye de gerek yok. İdeal bir yerde dükkan kiralamak, içerisine ihtiyaç duyulan masa sandalyeleri hazırlamak, evraksal işlemleri tamamlamak ve bir servis elemanı bulundurmak yeterlidir. Eğer araba ya da tezgah da bu işi yapmak isterseniz onun maliyetleri daha da aşağıya düşüyor.

Pilates Salonu: Spor Geçmişi Olanlar İçin Az Bütçeli Bir İş Fırsatı

Günümüzde fastfood kültürünün yaygınlaşması insanların sağlıklı bir vücudu korumalarını zor hale getiriyor. Semtlerde açılan pilates ve yoga stüdyoları ile bu tür ihtiyaçlar giderilmektedir. Klasik seviyede bir pilates stüdyosunu açmanın maliyeti 2024 yılında maksimum 150 bin TL civarındadır. İsterseniz sadece kadınlara özel bir tesis inşa ederek güzel gelirler elde edebilirsiniz. Özellikle hafta içi kadın bireyler çok sık pilates stüdyolarına gitmeyi tercih etmektedir. Elbette bu işi açmak için bir pilates sertifikanızın olması gerekli. Bunun için kısa süreli bir kurs programına katılabilirsiniz. İŞKUR da dönemsel ücretsiz kurslar açıyor.

Sahaf: İkinci El Kitap Mağazası Açabilirsiniz

Son olarak kültürel bir sektör arayışında olan için az sermayeli işler önerisinde bulunacağız. Sahaf açmak çok maliyetli bir iş değildir. Başlangıç olarak bütçenize uygun olarak ikinci el kitap satın alabilir ve bunu dükkanınızda, online sitelerde satabilirsiniz. Hatta ilk aşamada aldığınız kitapları evde internet siteleri üzerinden satıp belli bir sermaye biriktirmesine de gidebiliyorsunuz. Aylık geliri ise işinize bağlı olarak 25,000 TL – 55,000 TL arasında değişebilecektir. Az sermayeli işler arayanlara önerimizdir.

İlginizi çekebilir: 2023’te Ev Hanımları İçin İş Önerileri | 8 Harika Fikir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

En Çok Okunan Yazılar